Wij zijn IF Craft Beer...

Craft Bier moet een ervaring zijn, een moment om van te genieten. Craft bier deel je met elkaar, dat drink je met vrienden en de mensen om je heen. Craft bier is er voor iedereen. Dat is in het kort waar wij voor staan. IF Craft Beer is opgericht om onze passie voor goed Craft bier te delen met de rest van de wereld.

DSC01401.JPG
DSC01222.JPG
DSC01397.JPG
DSC01270.JPG
Brouwerij_5.jpg

OnsVerhaal

IF Craft Beer is een contractbrouwerij uit Leiden opgericht in 2020 door de twee enorme bierliefhebbers en brouwers Estefania Ibáñez Sierra en Sander van Stigt Thans. Ons brouwverhaal begon in 2012 toen het ons “weleens leuk zou lijken ons eigen bier te brouwen”. Aan iedereen die eraan zit te denken om hetzelfde te doen… wees voorzichtig! Want na het maken van dit eerste brouwsel zijn we niet meer gestopt met experimenteren en het zoeken naar die volgende bierervaring!        

Uiteindelijk werd Sander lid van het Leidse brouwersgilde ‘Het Sint Stevensgilde’. Het gilde runt de kleine stadsbrouwerij in het Stadsbrouwhuis Leiden. Daar leerden we hoe het is om te brouwen op een grotere schaal en hoe het is om onze bieren te delen met een groter publiek. Het gaf zo een goed gevoel om de mensen te zien genieten van de bieren die wij ontwikkeld hadden dat we besloten dat we dat vaker wilden doen!

WaaromIF Craft

Experimenteren zit ons in het bloed en dat zie je terug in onze bieren. We vragen ons constant af hoe iets zal smaken in een bier… wat als we dit toevoegen, wat als we dat toevoegen… En daar komt dus ook onze naam vandaan, ‘What if… IF Craft Beer’.

OnzeMissie

Jou een moment laten genieten door onze liefde voor ‘craft’ en gedrevenheid naar kwaliteit te delen!

Bier is er voor iedereen en wij zitten nergens aan vast. Je kunt van ons van alles verwachten, van een zwaar experimenteel bier die je nog nooit hebt geproefd tot een lekker traditioneel blond bier. Alleen als wij het zelf fantastisch vinden, dan delen we het. En dan hopen we dat jij er net zo enthousiast van wordt als wij.